Educatie

Tweede Fase

We kijken terug op twee succesvolle educatieve rondes Palmleather Education, waarin studenten van de Srishti Design School in Bangalore zich verdiepen in het materiaal Palmleather. In totaal hebben 15 studenten met succes het traject doorlopen. De behaalde resultaten zijn verbluffend, deze nieuwe generatie ontwerpers staan aan het begin van hun carrière met een prachtig en succesvol afgerond project. De projecten hebben een brede impact, er zijn nieuwe inzichten gecreëerd voor lokale ambachtslieden en de betrokken industrie raakt geïnspireerd. De studenten hebben zich kunnen oriënteren op de bredere context van dit natuurlijke materiaal, als duurzaamheid, levensonderhoud, sociale ondernemingen, ambachtelijke sector en stedelijke markten. Oftewel het heeft ze inzicht gegeven in “The bigger picture”.

Van start

Begin januari 2016 bracht Tjeerd Veenhoven een bezoek aan de geselecteerde studenten om zijn kennis met ze te delen. Ze brachten een bezoek aan een Areca plantage in de regio, om de palmboom in haar natuurlijke habitat te kunnen aanschouwen. Daarnaast deden ze technische kennis op bij een productie bedrijf dat wegwerp borden perst van het Areca blad. Vervolgens zijn de studenten van start gegaan met hun onderzoek.

Palmleather Education Project

De Wishful Doing Foundation heeft in September 2015 het Palmleather Education Project van Studio Tjeerd Veenhoven geadopteerd vanwege het hoge educatieve, duurzame en sociale gehalte.